
Değerli kağıtların 2023 yılında uygulanacak satış bedellerine zam geldi. Böylelikle noter kağıdı ve beyanname bedeli 55 lira, doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için 83 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında ise 166 lira ödenecek.
Değerli kağıtların, 2023 yılında uygulanacak satış bedelleri belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığının, Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 79), Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Buna göre, değerli kağıtların 2023 yılında uygulanacak satış bedelleri tespit edildi.
Noter kağıdı ve beyanname bedeli 55 lira, protesto, vekaletname, resen senet bedeli 110 lira, pasaport bedeli 501 lira, ikamet izni bedeli 356 lira oldu.
Kanuni bildirim süresi dışında doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için 83 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında ise 166 lira ödenecek.
Aile cüzdanı bedeli 445 lira olurken, sürücü belgeleri ve sürücü çalışma belgeleri (karneleri) 624 lira, motorlu araç tescil belgesi 557 lira, iş makinesi tescil belgesi 468 lira, banka çekleri (her bir çek yaprağı) 33 lira, mavi kart 83 lira, yabancı çalışma izni belgesi ve çalışma izni muafiyeti belgesi bedeli 356 lira olarak belirlendi.
Tebliğ, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.
83 Lira çok
83tl çoookkk enflasyonu devlet kendi eliyle yapıyor
Neden 83 lira? Bu düpe düz herkese sizde kafanıza göre zam yapın demek değil midir? Herkesin ücretinde yüzde yüz otuz artış mı oldu? Kimliğin maliyetindeki artış yüzde yüz otuz mu?
Her şey %100 arti bakalım bizim maaş lar artarmi
Devlet kendi vatandaşının kimlik çıkarma ücretine nasıl bu kadar zam yapabilir..
37 tlden 83 tl ye..Vah vah vah..
yuh lan saraya çalışıyoruz
Yuhhh devlet boyle yapsa diger esnaf tabi zam yapar yazıklar olsun 37.500 den 83 TL olmuş yazıklar olsun
Bu kadarda olmaz zamn üstüne zam
83 TL KIMLIK KARTI DEGISIMI OLMAMASI LAZIM. ÇÜNKÜ ATM LERE 90 TL YUKLENECEK. HER BIR KISIYE ATM 7 TL VERMEK ZORUNDA VE ATM LERE DEMIR PARA YETISTIRILEMIYOR . BUNUN DERHAL 90 TL OLARAK DEGISMESI HEM HALKIN HEM DE BANKALARIN AŞIRI DERECEDE KARINA OLACAKTIR.
Yeni yıldan önce ödeyecektim zaman bulamadım.Neyse 50 lira olur diye düşünürken bugün vergi dairesinden 85 lira ödedim.Cok güzel öptüler.
Bişey demek istemiyorum hakımı helal etmiyorum yazık kişi başı 83lira
Hakım helak etmemmmm 37 83 olmuş bari 45 yapın yazıklar olsun halka bu zölümü yapmayın. Yazıklar olsun cennet ve cehennemi düşünün gürevlilerrrrrrr…..dah çok saçma saçmalık zamlar var……….
83 TL nedir yahu!!!!
Enflasyon kimin umurundaki, sen ben. Onların değil, vermiş olduğu zam %30. Al sana enflasyon altında ezil, yıkıl, umurlarında değiliz…
???? %130 zam koymuşlar, bize gelen sadece 30. Ama tabiki Devletimiz sorumluları takip ediyordur, sıkıntı yok relax…
Vadaştaşımızı kimseye değil biz kendimiz ezeriz
Kendi elleriyle Eflasyonu yapıyorlar Hükümetimiz Yazıkk…
Eller havaya bu bir soygundur…